CULINAIRRO KOOKSTUDIO                        

mijn grootste droom is het runnen van een eigen kookstudio.

Mijn naam is Robbert Ploegmakers en inmiddels eigenaar van Kookstudio Culinairro in het gemoedelijke dorpje Eerde (gemeente Meierijstad) waar ik op een prachtige plek een Kookstudio heb gebouwd.

Van jongs af aan is voeding en koken mijn grote passie. Vanaf mijn dertiende kookte ik thuis al een keer per week het eten en leerde daarbij de fijne kneepjes van mijn moeder Jeanne.

Toen ik op de MAS de richting Levensmiddelen Technologie ging volgen was ik blij verrast dat er een opleiding bestond voor datgene wat mij al zo interesseerde: voeding!  Thuis in het familiebedrijf van vader Jan en ooms Pieter en Nico leerde ik al veel over de verwerking van groenten en vervolgens zag ik een andere kant van het vak bij Ad van Geloven en Van Lieshout Snacks.

Ik heb een 6 jaar gekookt bij een Gilde in Volkel. Wat ik daar leerde bracht ik al regelmatig thuis in de praktijk voor gezelschappen tot soms wel 10 personen.  Het begon steeds meer te kriebelen om hier meer mee te gaan doen en dus besloot ik om van mijn passie mijn werk te gaan maken.

Ik werk samen met  Tom Verstegen. Hij runt zelf  ‘Kookpunt Houtvennen’ te Volkel. Na vele jaren gewerkt te hebben als kok in de horeca, van kok tot souschef, hoofd voedingsdienst en daarna manager voeding. Na lange tijd bleef  het koken en met gasten omgaan hem trekken. Dit was de aanzet tot het starten van Kookpunt Houtvennen. De gasten zelf laten koken en daarna gezellig dineren. Dit bleek een succesvolle zet en vanaf nu zal hij ook regelmatig te vinden zijn bij Culinairro als collega van mij om de uitdaging aan te gaan, samen iets moois neer te zetten in de keuken van kookstudio Culinairro.